Българското първенство по баскетбол е под угрозата да остане скрито за родните фенове. Десет дни преди началото на новия сезон федерацията все още не е подписала договор с нито една телевизия за правата на НБЛ мъже и жени. Още по-страшното е, че от проведените до този момент разговори нито една медия нямала желание да предава срещите. Единствената, която била склонна да направи това, е БНТ. Все още не е ясно срещу каква сума, но именно държавната медия остава сламката, за която Лукойл Академик, Левски и останалите клубове ще се хванат.

Миналия сезон срещите от НБЛ бяха излъчвани по цели две телевизии, като освен националната правата върху мачовете държаха и колегите от Канал 3. Сега обаче ситуацията се е променила, като липсата на реклама е принудила частната медия да се откаже от "удобството" да дава баскетболни двубои.

От ръководството на БФБ се надяват, че до началото на сезона - 15 октомври, ще се стигне до договорка поне с БНТ. В противен случай баскетбол в България ще може да се гледа единствено на живо в залите.

Заб. на botevgrad.com. В актуализираната програма на мъжката НБЛ, разпратена от БФБ до клубовете, са упоменати срещите, които ще бъдат излъчени по БНТ. Те са 8 на брой за първите два етапа на размененото гостуване. Три от тях са с участието на Балкан: с Рилски спортист в Ботевград на 5 ноември, гостуването на Черно море на 12 ноември и с Рилски спортист в Самоков на 23 декември.