Най-активен от всички е Долф Лундгрен, който многократно е бил из софийските нощни заведения и вече добре ги познава.

Сега още няколко дни след пристигането си той тръгнал да опреснява впечатленията си. Снажният блондин забелязал, че някои от любимите му заведения са затворени, но за сметка на това открил други дестинации за среднощен екшън.

Долф Лундгрен бързо се превърна в любимец на музикантите из чалга заведенията, защото се слави като човек с щедро сърце. „Дава тлъсти бакшиши, има голямо уважение към музикантите и може да купонясва часове наред", разясни оркестрантът Ачо Ачев.

Долф сам се включва в свирните, като най-много обожава да думка на барабанчета по чалга клубовете. Той дори тръгва с барабанчетата из масите и изкарва доста бакшиши от купонджиите, след което дава всичко до стотинка на другите музиканти, а дори им плаща и отгоре, твърдят запознати. Около Долф се натрупва голяма тълпа и настават кръшни кючеци.

Силвестър Сталоун обаче не успя да оцени родната поп-фолк култура. Той отишъл в популярен нощен клуб, но бързо си тръгнал. Слай предпочита да се отдава на по-интелектуални занимания. Карат го в брониран джип до ресторант в близост до хотела му, разяснява "Монитор".

Заведението предварително е отцепено от посетители и е изчистено от любопитковци, а персоналът е инструктиран да не се навърта покрай звездата. Има само един отговорник, който поддържа връзка със Слай. От уредбата се пуска тиха музика с американски и английски хитове от 80-те години.

В хотела на Слай тези дни се наблюдава особено засилен наплив на родни красавици, най-вече на старлетки с чужда езикова подготовка. БГ миските „случайно" попадат в лоби бара и чакат да се появи някой от продукцията. По-напористите давали бакшиши на барманите да ги уведомят, ако Слай по някакъв начин се материализира в заведението. Той обаче засега избягвал тази дестинация.