Двама дилъри и техни клиенти са задържани при спецоперация на ГДБОП в столицата, съобщиха от МВР.

Спецакцията е реализирана в района на КПП „Църна маца” от антимафиотите, подпомогнати от служители на КАТ. Те спрели лек автомобил „Мерцедес” и в багажника му открили полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество, реагирало при наркотеста на амфетамин.

Общото количество на дрогата възлизало на 200 грама. Шофьорът Д.А. (39 г.) и спътниците му Д.Г. (41 г.) и Н.Д. (20 г.) - всичките от Пловдив, били задържани. В хода на последвалите оперативни действия антимафиотите установили самоличността на дилърите на амфетамина – криминално проявените Б.П. (40г.), известен с прякора Коня, и Н.Н. (50г.).

Двамата са задържани в района на ул. „Феликс Каниц”. При обиск в Н.Н. спецслужителите открили около 150 г. амфетамин, а в жилището на Коня – намерили 20 гр. под формата на бучка от дрогата, неустановено количество марихуана , както и 10 бойни патрона „Luger”.

Петимата са задържани за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Преди две години престъпната организация, ръководена от Б.П. –Коня, бе инфилтрирала в специалните структури на МВР нелоялния служител Б.Б. Така Коня получаваше информации за предстоящи операции, за лица, срещу които се водят разработки и за някои методи на работа в МВР. Б.Б. бе разкрит при операция на ГДБОП и бе отстранен от системата на МВР.