На ледената пързалка в Ботевград вече започнаха организираните занимания на деца от 4 до 9 години, желаещи да тренират фигурно пързаляне. Треньор е младият, но вече доказан спецалист - Стоян Казаков.  На първата тренировка присъстваха 14 деца, днес под негово ръководство бе проведено и второто занимание.

"Отдавна исках да работя и извън София и новата пързалка в Ботевград осъществи желанието ми. Не е задължително децата, които искат да се запишат в групата, да могат да карат кънки. Работа на треньора е да ги научи", каза Стоян Казаков.

Той е ангажиран да работи в Ботевград три пъти седмично. Една тренировка трае от 45 минути до един час. В София, където е постоянната му работа, Стоян Казаков работи и с начинаещи, и с напреднали. Под негово ръководство вече има изградени шампиони на България. Завършил е Националната спортна академия. След прекратяването на състезателната си кариера, в която има две 15-ти места на световно и европейско първенство заедно с Милена Маринович, започва работа като треньор от 2006 година.