В МБАЛ – Ботевград бе открита нова стерилизационна. За изграждането и оборудването й са вложени 350 000 лева, заделени от собствени средства на болницата. Това съобщи по време на откриването на стерилизационния център управителят на здравното заведение д-р Филип Филев.

„За да почерпим опит, бяхме в много болници. Посетихме дори болница в Одрин. Целта ни бе да направим нашия обект така, че да отговаря на 21 век. За нашата стерилизационна не закупихме нова инсталация за дейонизирана вода, а използваме тази от хемодиализата. Няма друга болница, която да е решила проблема по този начин. Дори турските колеги, които дойдоха да видят какво сме направили, ни поздравиха. Ние сме поне сто години напред в решението. Ето защо се гордея с това постижение”, каза още д-р Филип Филев. Той си пожела цялата болница да заприлича след една-две години на новата стерилизационна.
 
На откриването присъстваха: кандидатът за кмет на Ботевград Георги Георгиев, д-р Георги Канзов, директор на Регионалната здравна инспекция, Росен Петков, директор на РЗОК, д-р Мутафчиев и д-р Мирковска от Университетската болница "Акад. Пашев", с която ботевградската болница ще подпише договор за сътрудничество в областта на очната хирургия, общински съветници, общинското ръководство и медицинският персонал на МБАЛ.

Кандидатът за кмет Георги Георгиев благодари на д-р Филев за усърдната работа. „Няма друга болница в България, която извършва ремонти и закупува оборудване за собствена сметка. В нашата болница е сторено много. И няма какво да се заблуждаваме – попада се на подходящия човек и проблемът се решава”, каза Георги Георгиев.


Поздравления за откриване на новата стерилизационна поднесе и д-р Георги Канзов. Той съобщи, че в момента стартира нов кръг за набиране на кандидати за евро пари и за Регионална здравна инспекция – София област основен фаворит ще бъде ботевградската болница. 

Накрая Д-р Филев обяви, че награждава с по-една допълнителна заплата служителите на болницата инж. Недков и Валери Велев, работили денонощно за завършване на обекта.
За успешна работа на новия стерилизационен център и за здраве на медицинския персонал бе отслужен водосвет от отец Йоан.