Смяната на пола е сред хирургичните намеси, които предлага пластичният хирург д-р Енчев. Той твърди, че е променил пола на 4 човека у нас...

"Това е най-скъпата процедура - струва 12 000 евро. По-лесно е да станеш момиче, отколкото момче", каза още лекарят и допълни, че пациентите му със сменен пол заминали за Лондон, където се чувствали по-добре", разказа той в "Карбовски Директно".

Най-търсената операция е уголемяването на бюста, следвана от липосукцията (при нея с игла се вкарва течност за разбиване на мастните клетки, която после се изсмуква). От двата вида импланти на пазара жените обикновено избират този, с който гърдите им стават капковидни.

Д-р Енчев призна, че той самият си е правил корекции. "Направил съм си ботокс и това лято ринопластика на носа, исках да го стесня. Виждах проблем и исках да го реша. Операцията направи моят учител от Гърция, където съм учил и специализирал".

На въпроса какво харесва в жените, пластичният хирург заяви, че му правят впечатление онези неща, които не може да промени - ръцете и изражението на очите.

В практиката си има случаи, когато връщал жени, защото според него нямат нужда от операция. "Година и половина се борим със Златка Димитрова (Черната Златка) да не я оперирам", разказа още той. Запитан какво би коригирал у певеца Веселин Маринов, д-р Енчев каза, че би му препоръчал ринопластика.