Взривът, разкостил колата на Сашо Диков до неузнаваемост, е бил предназначен не за сплашване, а за убиване.

Това е една от основните версии, по които работят антимафиотите, твърди “Всеки ден.”

Количеството тротилов еквивалент на бомбата – 1 кг, показва, че някой е искал да взриви журналиста, а не само да го сплаши. Шашката е била поставена зад предната лява гума на “Форд Фокус”-а непосредствено под шофьорската седалка и е трябвало да гръмне, когато Диков седне в колата си. Бомбата е трябвало да бъде взривена дистанционно.

Не без значение е и часът, в който е избухнало устройството. При всички случаи, когато бомби са гърмели за сплашване, това е ставало в малките часове на нощта. Взривът пред офиса на РЗС избухна в 3,58 часа, а този пред ДСБ – в 4,20 часа. И при двата тротилът е 200 г. Малко след 5 часа гръмна бомбата пред в. “Галерия”, а тротиловият й еквивалент беше 400 г.

Бомбата под колата на Диков обаче избухва в 22 часа, време, в което е почти сигурно, че наоколо ще има хора. Количеството взрив също предполага невинни жертви.

Антимафиоти нищят не само кой е поставил взрива, но и каква грешка на атентаторите е довела до избухването на бомбата часове по-рано от предвиденото. Те имали следа за атентатора – телефонен разговор, последван от среща на двама мъже, но отказват всякаква информация.