Временният кмет на шуменското село Каменяк и синът му осъмнаха в ареста, след като вилнели пияни из селото, размахвали брадви и дори опитали да сгазят с колата си децата на местна ромска фамилия.

Към 19 ч в четвъртък 45-годишният и.д. кмет Ахмед Хасанов и 22-годишният му син Хасан причакали с беемвето си автобуса от Шумен и погнали с колата две момчета от ромската махала - 12-годишния Гюнал и батко му Андрей, пише "СтандартНюз". Момчетата хукнали да бягат, а беемвето ги подгонило. "С голяма скорост ни гони. Щеше да ни блъсне, отскочих от колата и виж какво стана, крака ми се наду", разказа развълнуван по-големият. Двамата с Гюнал от страх се скрили в купа сено и стояли там до три часа през нощта.

Като не успели да сгазят децата, кметът и синът му отишли в махалата, нахлули в къщата на фамилията с брадви в ръце и заудряли с тях по стените, изкъртили мазилка и счупили един прозорец. В къщата била само майката на момчетата Анифе. "Влязоха вътре с две брадви, много големи, и почнаха да удрят по къщата и да крещят: "Излезте, цигани, ще ви избием, ще ви изселим от тук, след малко ще се върнем с три коли", разказа Анифе.

Десетки жители на селото са били свидетели на безчинството, но само един от тях е подал сигнал в полицията. Пияният кмет и синът му са били задържани в Шумен.

Ромите в селото твърдят, че и друг път били нападани от бащата и сина му, дори имали издадена ограничителна заповед да не припарват в махалата. Според потърпевшите този път гневът им бил на политическа основа. Същата вечер опозиционна на кмета политическа сила организирала предизборно събрание и той искал да попречи на ромите да присъстват.