5 млн. лв. ще бъдат отпуснати от ФИФА и УЕФА за базата на националните отбори по футбол, която ще се строи на терена на НСА в Студентски град.

Академичният съвет на Национална спортна академия "Васил Левски" одобри предложението на БФС за изграждане и реновиране на четири терена и строеж на хотелска част.

На заседанието присъства президентът на Футболния съюз Борислав Михайлов и председателят на ДАМС Весела Лечева.

Сега БФС трябва да защити проекта пред ФИФА и УЕФА. Ако всичко се движи в график, първата част от него, която включва поставяне на осветление, оправяне на трибуните и съблекалните на официалния терен и изграждането на два нови, трябва да е готова до края на 2009 година.

Основна част от втория етап ще е строежът на хотелската част. Академичният съвет на НСА реши да признае матурите при кандидатстване в академията.

Бъдещите студенти ще могат да ползват оценката си от зрелостните изпити по български, биология (за специалността кинезитерапия) и чужд език (за спортна анимация и спортен мениджмънт).

Кандидатите ще могат да се явят и на изпит в НСА, но тогава задължително ще ползват оценката си от него при балообразуването.