Надписи, проповядващи етническа омраза, са изписани на стените на училище в Димитровград, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Хасково.

Тази сутрин в 06,30 часа в димитровградското управление е получен сигнал от директорката на местно СОУ, че по стените на училището и прилежащите му сгради са изписани надписи, проповядващи етническа омраза. На местопроизшествието е изпратена оперативна група, която е установила, че със син и червен спрей по училищните стени са изписани лозунги против ромското население, свастики и надписи относно ФК „Левски”.

След проведените издирвателни действия са установени и двама младежи, извършили хулиганските действия на възраст 15 години и 16 години. В полицейското управление е доведен по-малкият от тях, който казал, че снощи около 20,30 часа влязъл в двора на училището, където заварил другото момче да драска със спрей свастиките и надписите срещу ромите.

Пред полицаите, непълнолетният обяснил, че негово дело са надписите, отнасящи се до футболния клуб. Другото момче е в процес на издирване.

По случая в РУП-Димитровград е образувано досъдебно производство.