Каскадьор от голямата холивудска продукция „Непобедимите 2", която се снима в България, е починал в софийската болница "Св. Анна", съобщи news.bg. Негов колега е тежко ранен.

Инцидентът е станал по време на снимки край Елин Пелин, малко след 19.00 часа снощи.

Двамата каскадьори - единият китаец, а другият от китайски произход -  били в гумена лодка във водите на язовир "Огняново" край Елин Пелин, когато при една от каскадите е произведен взрив.

Китаецът е загинал, а американецът е бил тежко ранен и е настанен в болница "Токуда." И двамата са 26-годишни.

Пострадалият е постъпил в болницата с фрактура на двата крака, дълбока порезна рана в областта на корема и опасност за живота. Наложило се да му бъдат извършени пет часови оперативни интервенции, в които са участвали съдови и коремни хирурзи, ортопеди и уролози. В момента той е в стабилно състояние, но не е контактен.

От Nu Image/Millennium Films допълниха, че инцидентът се е случил с втория снимачен екип, при снимките на язовир Огняново. Първият снимачен екип е бил на терен в Банско, което се намира на 2,5 часа път от язовира.

„С най-голямо съжаление потвърждаваме нещастния случай. Ние тъгуваме със семействата на пострадалите и тези, които са потърпевши от  тази трагедия. Продукцията работи ръка за ръка с властите за бързото изясняване на произшествието", пише в писмо от компанията.

Поради провежданото разследване и от уважение към близките на пострадалите, до този момент не се споменават имената на загиналия и ранения.

В края на септември в "Ню Бояна Филм" започнаха снимките на "Непобедимите 2". Режисьор на филма е известният Саймън Уест. След "Конан Варварина"3D, това е поредната международна мегапродукция, която ще се реализира в България, с бюджет над 80 милиона долара. В продукцията се снимат световноизвестни актьори като Жан-Клод ван Дам, Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер.