Втори свидетел твърди, че е видял в Мароко 4-годишната Мадлин Маккан шест дни, след като на 3 май тя изчезна от хотел в Прая да Луж в района на Алгарве в Португалия. Това разкрива британският таблоид "Нюз ъв дъ уърлд".

Норвежката Мари Полард, която отседнала със съпруга си в хотел "Ибис", твърди, че сутринта на 9 май в Маракеш на бензиностанция на компанията "Африкия" видяла момиченцето. То стояло до мъж на възраст около 30-те години и го питала на английски: "Кога ще видя мама?".

Когато се върнала в дома си в Испания, Полард научила, че Мадлин се издирва и съобщила на полицията, която не дала гласност на новата информация.

Междувременно в дома си се завърнал и другият свидетел, роден в британското графство Йоркшир. Той съобщил на полицаите, че видял момиченце, което приличало на Мадлин, същия ден и почти в същото време в Маракеш, близо до хотел "Ибис".

Мароко е известна като рай за педофилите и затова родителите на изчезналото момиченце заминаха да търсят дъщеричката си първо в тази страна през юни. При двудневното си пребиваване те се срещнаха с министъра на вътрешните работи и директора на полицията и получиха от тях уверение, че ще разследват вероятността Мадлин да е в Мароко.

Според португалската полиция родителите на Мадлин - Кейт и Джефри Маккан са заподозрени по делото. Предложено е съпрузите да бъдат подложени на детектора на лъжата, но португалският съд забранява използването на резултатите от такъв тест.