БСП сами не могат да ни бият никога - това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, след като упражни правото си на глас в училището в Банкя.

На въпрос - защо премиерът се е изкушил да плаши хората с Ахмед Доган, Борисов каза: „То е факт – видно е, че БСП сами не могат да ни бият никога. Доган им се подигра като каза – „цункайте ме и ще ви дам гласовете”. И довечера ще видим дали ще се цункат”. „Аз казвам, че ако мен някой ме призове да го цункам, аз няма да му поискам целувка”, коментира още Борисов.

Понеже ги е страх, непрекъснато всяват страх у хората - каза Бойко Борисов. Видяхте тези няколко дни, докато излязат резултатите, какво беше – стотици хиляди недействителни бюлетини. Оказа се, че процентно са по-малко от предишните избори и че в смесените райони са пускали празни бюлетини. По смисъла на закона - празната бюлетина е недействителна. Но в публичния план като кажеш „стотици хиляди недействителни бюлетини”, те просто помоему умишлено са пускали празни, за да създадат ореол на видите ли има нещо нечестно. Така че, това са царе на конспирацията. Цялата им подривна дейност в момента работи по тази схема - каза премиерът Бойко Борисов.

Бойко Борисов коментира и въпроса за концентрацията на властта в една партия, при евентуална победа на Росен Плевнелиев. „Когато беше Петър Стоянов, Иван Костов, Никола Филчев – абсолютно цялата власт беше в сините и никой не казваше нищо. После беше Първанов, Станишев, Велчев – цялата власт в тях, и никой не казваше нищо. А сега – оле, майко, какво ще стане. Напротив – ние сме доказали, че сме много по-големи демократи от всички останали и това е факт”.