В последния мач от третия кръг на НБЛ, игран тази вечер в тренировъчната зала на Арена Армеец, Левски спечели срещу Балкан с 8 точки разлика - 81-73 (26-15, 20-19, 16-20, 19-19). Зелените не можаха да се възползват от отсъствието на основния реализатор на съперника Арън Харпър и отново отстъпваха в игрово отношение, въпреки че в определени моменти скъсяваха преднината на съперника, който допусна Балкан да поведе само на два пъти, и то в самото начало. Харпър загряваше преди мача, но през първото полувреме не влезе в игра, а след почивката вече не бе по екип. Три минути преди края сините водеха с петнайсетина точки, до края Балкан само намали разликата.

Срещата започна зле за Балкан - за по-малко от пет минути Любомир Лилов вече бе натрупал 3 нарушения, а общият брой на отсъдените фалове бе 7 срещу 2 на Левски. В края на първата част домакините имаха аванс от 11 точки, във втората балканци подобриха играта си, но преди почивката Левски отново водеше с добър аванс - 46-34.

За три минути след началото на третата четвъртина преднината на сините стана 15 точки при 51-36. Последва обаче серия от 12-2 за Балкан със силна игра на новия американец Айзая Мартин, минута преди края на частта пасивът бе сведен само до 4 точки - 58-54, но в оставащото време бързо бе вдигнат отново на 8 за 62-54. Почти през цялата последна четвъртина Левски поддържаше разлика между 8 и 13 точки и спечели втората си победа в първенството.

С 13 точки и 7 борби завърши Айзая Мартин. Толкова точки има и Кирил Райков, който започна слабо, но се разигра в последната част. 12 точки отбеляза Станимир Маринов, той има по 4 борби и асистенции и 5 отнети топки. Емил Бинев има 9 точки, Джош Кроуфърд е с 6 точки и 9 борби, както и с 4 чадъра. С по 7 точки са Маринчешки и Любо Лилов, слабо се представиха Димитър Филипов и Цветелин Иванов.

Приносът на играчите на домакините бе  разпределен почти равномерно. С 13 точки е Павел Иванов, по 12 имат Маркъс Хол, който игра само 12 минути, и Димитър Ангелов, с 10 точки и 8 борби е Джъстин Елър, 9 вкара Златин Георгиев, с по 8 са Хрисимир Димитров и Алесандър Груев.

Любопитно е, че Балкан има по-добра стрелба от съперника за 2 точки (50 срещу 45 процента) и от тройката (15-7 срещу 20-5), двата тима изпуснаха по 10 пъти от наказателната линия, зелените имат 2 асистенции повече. Левски обаче има 5 борби повече от Балкан, два пъти повече отнети топки (18 срещу 9) и с 6 грешки по-малко.

Снимка: botevgrad.com