Операцията на антимафиотите и служителите на Столичната дирекция на вътрешните работи е проведена след проверка на сигнал, че на адрес в София се съхранява незаконно голямо количество оръжие и боеприпаси, съобщава пресцентъра на МВР.

След планиране на съвместната акция били извършени процесуално-следствени действия в дома на 40-годишния Е.Н. Спецслужителите попаднали на истински боен арсенал – иззети са около 2100 патрона за пистолет и нарезни карабини / калибри: 9х9, 9х18, 7.65мм, 22 лонг райфъл, 44 магнум, 8 мм, стоп-патрони/, както и други 100 – за ловно оръжие.

Открити са и 14 огнестрелни оръжия, за които се използват боеприпасите – 8 пистолета и един газов, преправен револвер от газов в боен, картечен пистолет, 3 карабини, ловна пушка и два самоделно изработени заглушителя. Намерени са основни части и детайли за огнестрелни оръжия. За всички тях Е.Н. не е притежавал изискваните по закон разрешения. Той е задържан в рамките на 24 часа, работата по документирането на случая продължава.