Четвъртата сесия на Общинския съвет прие плана за работата си през 2008 година. От него се вижда, че особено през  месец февруари имаме много отговорни задачи за решаване: утвърждаване на Наредбата за местните данъци и такси, приемането на общинския бюджет, на структурата на общинска администрация, което ще стане на две сесии. Трябва да влезе на една от двете сесии управленската програма на кмета на общината. 
В плана са заложени за разглеждане проблемите на училищата и най-вече въпроса с делегираните бюджети и произтичащите от въвеждането им отговорностите за директорите по отношение заплатите на учителите, подържане базата на училищата.
На особено внимание ще бъде здравеопазването, в предвид на някои нови моменти в развитието му. Задълженията на нашата болница тревожат общинския съвет.
Ще разглеждаме и въпроса около състоянието и бъдещото развитието на общинския пазар.
Не са отбягнали от вниманието ни проблемите на младите хора, на екологичното състояние на общината и т.н..
Въпросите около спорта, спортната база и засилване на интереса на младите за заниманието им с активна спортна дейност сме предвидили да разглеждаме на сесии през тази година. Вместо в дискотеките, младите хора трябва да бъдат привлечени в спортните зали и игрищата.
Връзката Общински съвет – Районно управление на МВР – Общинска администрация също подлежи на детайлно разглеждане и синхронизация.
Управлението на общината се осъществява от три компонента, Общинския съвет, Общинска администрация и гражданското общество. Ако съумеем тези три компонента да ги съчетаем ще имаме и успех.
Много неща има да се работят в Общинския съвет. Самите граждани също подскажат какво още да включваме в нашата работа.
В тази връзка предвиждаме широко обсъждане на въпроси, които касаят гражданското общество. За пример ще посоча предстоящия бюджет на Общината, след обсъждането му по училищата, предстои да направим едно такова обсъждане в малкия салон на читалището, така хората ще знаят за какво ще изразходваме парите им.
Като председател на Общинския съвет ще изисквам контрол върху изпълнението на неговите решения.