В късния след обед вчера беше проведена първата за тази година, след тържествената, сесия на Общинския съвет.
Към първоначално определения дневен ред от 12 точки беше прибавена още една допълнителна. Сесията имаше основно конструктивен характер и постави основите на цялостната си по-нататъшна дейност.
Приет беше правилника, броя и състава на постоянните комисии. Определени бяха заплатите на кмета на общината инж. Богомил Георгиев и на кметствата в Лопян Лако Кръстев и Малки Искър Марин Маринов, както и възнагражденията на общинските съветници.
Шест са постоянните комисии на Общинския съвет, записани в правилника, като в състава им влизат по 4 съветника:
1. Бюджет, финанси, търговия, съобщения, местни данъци е такси -  председател Линко Лилов.
2. Териториално и селищно устройство на общината, развитие на икономическите дейности, промишленост, транспорт, приватизация, екология, водно стопанство, гори, селско стопанство, ветеринарно обслужване на населението, европейски програми – председател Георги Николов.  
3. Здравеопазване, социални дейности, трудова заетост, работа с пенсионерите - председател д-р Валентина Николова
4. Работа с младежта, развитие на спорта и туризма, интеграция с ромите и други малцинствени групи – председател Боряна Керемидска.
5. Просвета, култура, вероизповедания – председател Мила Манчева
6. Административно управление и обслужване на населението -председател Володя Вълов.
В помощ на Общинския съвет ще работят и комисиите:
1. Местна комисия за обществен ред, сигурност и безопасност  на движението – председател Марин Димитров.
2. Комисия във връзка със Закона за предотвратяване и установяване на конфликти на интереси – председател д-р Иван Герчев.
3. Местна комисия, съгласно Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове – председател Марин Димитров.
Сесията определи основната месечна заплата на кмета на Общината инж. Богомил Георгиев в размер на 1450 лева.
Заплатите на Лако Кръстев и Марин Маринов са по 580 лева месечно.
Предложението за възнаграждение на председателя на Общинския съвет в размер на 70 % от заплатата на кмета не беше прието поради равния брой гласували съветници „За” срещу общо взетите „Против” и „Въздържал се”.
Определени бяха делегатите в общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България и представител в Областния съвет за развитие.