От днес Евгения Иванова е назначена за временно изпълняващ длъжността „директор” на ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Тя бе представена от началника на Регионалния инспекторат по образование Христо Андреев. „Смятам, че професионалният опит на Евгения Иванова в това училище са достатъчни, за да може тя да поеме временно неговото управление до провеждане на конкурса. Надявам се, тя също да участва и да представи подобаващо”, каза Христо Андреев пред колектива на учебното заведение. Той пожела на Евгения Иванова здраве, търпение към всички колеги и най-вече към учениците.
На представянето присъстваха кметът на общината Георги Георгиев и секретарят Цеца Иванова.
„Не случайно днес сме тук и уважихме поканата на г-жа Иванова, защото лично мен, като кмет на общината, ме вълнува и интересува съдбата на това училище. Тя вълнува и цялото ръководство на общината, Общинския съвет и гражданство на Ботевград. Това, че днес ме тук, е знак, че в това училище предстоят много хубави неща. Времето е пред нас и ние ще успеем да наваксаме онова, което не можахме да направим, защото не ни бе дадена такава възможност. През този мандат ние ще положим усилия сградата на това училище да придобие онзи вид, на който да завиждат всички училища в областта и страната”, каза Георги Георгиев. Той също пожела на Евгения Иванова успех на предстоящия конкурс за директор на ОУ „Н.Й.Вапцаров”.
От името на дружество „Орханиец” поздравление към новото ръководство на учебното заведение поднесе Симеонка Влайкова, почетен председател на организацията и носител на званието "Заслужил краевед".