Изпитанията и драматичните обрати в Survivor Експедиция Робинзон започват още в първия епизод на шоуто по bTV, който ще се излъчи на 24 септември от 20.00 часа. Само след няколко часа, прекарани на острова на оцеляването, един от участниците отпада от надпреварата. Още в понеделник вечерта зрителитре ще видят неговите реакции, както и какво се случва с него и останалите участници веднагла след изненадващата развръзка.

На официална пресконференция в столичния хотел "Хилтън" днес главни действащи лица от екипа, направил реалност второто издание на риалити шоуто, разкри кои са били най-трудните моменти по време на снимките и цялата организация около Survivor Експедиция Робинзон.

Апостол Пенчев, директор отдел "Програма" на bTV и един от продуцентите на риалитито, сподели, че след рекордно високия рейтинг на първия Survivor е било съвсем естествено bTV да направи и втори сезон. "При организацията на Survivor Експедиция Робинзон трябваше да се осигури една много по-мащабна рамка, за да може шоуто да предизвика още по-голям интерес. Второто издание на Survivor ще се излъчи в 52 едночасови епизода, всяка делнична вечер от 20.00 часа, а всеки понеделник от 21.00 часа bTV ще излъчва токшоу на живо, в което ще се коментират събитията от изминалите епизоди. Отпадналите участници, заедно с известни и неизвестни техни познати, ще гостуват на водещия Евтим Милошев.", каза г-н Пенчев.

"Тази година Survivor Експедиция Робинзон ще прдложи на зрителите непозната сюжетна линия - Островът на мъртвеца, като в хода на играта някои участници са оставени съвсем сами за няколко дни на необитаемо място. Оцеляващите отново са разпределени в две племена, които носят имената на двата най-известни пиратски острова.", допълни Апостол Пенчев.

Бранко Салич, също продуцент на шоуто, разкри някои подробности около работата на екипа. "Всъщност, имаше четири екипа - нашият, израелски, аржентински и местен - доминиканците. Аржентинците работиха изключително професионално и направиха всичко възможно, за да нямаме проблеми с логистиката и осъществяването на различните задачи по време на снимките. Беше сложно да се организира един снимачен ден, защото много интензивно и почти непрестанно трябваше да се пътува с лодки. Заснели сме около 1 500 касети, от които една част ще бъде представане в самото шоу, а друга в студиото на Евтим Милошев. Имаше много лсучки, които останаха извън кадър (като, например, кражбата на храна от лагера), но все пак мисля, че най-интересниое моменти ще стигнат до зрителите на bTV.", заяви г-н Салич.

Евтим Милошев, продуцент на шоуто от страна на Dream Team, се опита накратко да разкаже какво е преживял екипът за тези два месеца и половина, в които е бил на острова. "Бяхме около 70 българи, 70 израелци и близо 120 аржентинци, плюс местните хора от Доминиканската Република. Самото място, на коео се снимаше и където живеехме през цялото това време, е една пуста и необитавана джунгла, от една страна, но от друга, това е земя, напоена с много история и там историите и митовете за пиратите наистина оживяват.", сподели Евтим Милошев"

"След кастинг екипът на Survivor Експедиция Робинзон избира 22-ма участника, като всеки един от тях е по своему интересен и емоционален. Сред тях има и известни личности, и такива, които са непълно непознати за зрителите. Всички те имаха огромното желание да се изправят пред едно сериозно предизвикателство, като едновременно с това всичко, което се случи там, беше и ужасно забавно.", допълни Милошев. "На остров Еспаньола (който е 2/3 част от Доминиканската Република и 1/3 от Хаити) всичко бе много по-различно, отколкото миналата година. В първия Survivor пейзажите бяха сякаш по-туристически, докато сега джунглата ни откри един напълно див и необитаван свят, който по-скоро напомня картина от изданията на National Geographic - една, наистина, девствена природа.", допълни продуцентът.

"Племенният съвет, който решава съдбата на участниците, се събира в пещерата Сан Мигел, която е скрита навътре в джунглата и ако човек гледа от брега, никога не би предположил, че там има пещера. Положихме огромни усилия, за да може форматът и тази година да е достатъчно интересен и забавен за зрителите и мисля, че се справихме. Ускорихме максимално действието в риалитито с множество игри и други предизвикателства, сподели Милошев. За пореден път се убедих, че инстинктът за самосъхранение е неподозирана движеща сила за човека, а гладът, от своя страна, наистина може да те докара до състояния, за които не си и подозирал, че ще бъдат част от живота ти."

Survivor Експедиция Робинзон е заснет в тридневен цикъл - първата серия е самата игра, втората - защита на имунитета и в третата се определя кой ще напусне острова, след като стане ясно решението на племенния съвет.

Владимир Карамазов, актьор в Народен Театър "Иван Вазов" също разказа част от впечатленията си по време на снимките, като обобщи, че това е едно от най-интересните, предизвикателни и необикновени неща в живота му. Актьорът от години следял развитието на Survivor в неговите американски епизоди и винаги си е представял, че е перфектиният играч и победител, но чак, когато стъпил на острова, разбрал, че се изисква много повече, за да "оцелееш".

"Там се случиха толкова много неща и се срещнах с толкова много хора, за които изобщо не съм и предполагал, че съществуват, когато се явявах на кастинга за водещ (на който Евтим ме разиграваше доста дълго време и бях поставян в какви ли не ситуации, смее се актьорът).

"Всички, които бяха дошли на острова - и участници, и хората от различните екипи, бяха заредени с толкова много ентусиазъм и бяха толкова силно мотивирани... Може би затова съм най-благодарен на съдбата, защото това, наистина, е едно неповторимо изживяване. През цялото време се случваха нови и нови неща и всеки ден беше различен от предишния. Има много ситуации, които мога да разкажа, но мисля, че е по-добре зрителите сами да придобият представа за мащаба на формата. Ще споделя само, че участниците отслабнаха с общо 160 килограма, почти всички са ползвали медицинска помощ, като, слава Богу, нещата не излязоха извън контрол. Второто издание на Survivor ще надмине и най-големите ви очаквания, в това може да сте сигурни.", обеща Владо Карамазов.

Мария Тойчева, старши мениджър "Маркетингови комуникации" на vivatel - генерален партньор на риалитито, сподели, че когато миналата година bTV са се обърнали към vivatel, компанията е поела риск, защото никой не е знаел как точно ще продължи всичко, доката тази година vivatel подкрепи Survivor Експедиция Робинзон с най-огромно удоволствие. "Убедена съм, че това издание ще задмине рекордния рейтинг на първия сезон и ще очарова още повече зрителите на bTV.", допълни Мария Тойчева.

Драматичният финал на Survivor Експедиция Робинзон ще се състои в началото на декември на живо в ефира на bTV, когато ще стане ясен и победителят в тазгодишното приключение.