Kристина Герчева - ученичка от СОУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе получи награда от националния конкурс „Родолюбие“

За поредна година СОУ „Христо Ясенов”- гр. Етрополе взе участие в конкурса „Родолюбие“. В конкуренция с още 130 ученици от цялата страна във възрастова група V-VІІІ клас с реферат на тема  „Неувяхващата хубост на традициите- вътъкът на потеклото на българите” бе отличена ученичка Кристина Герчева от VІІ клас, с консултант Наталия Дочева. За втора поредна година Криси печели награда от конкурса.
Сред наградените учители бяха учителите по история от СОУ „Христо Ясенов“  Йорданка Благова и Наталия Дочева, с разработки на тема: „Мисия учител”.
Проф. д-р Румяна Кушева- Председател на НК “Родолюбие” заяви в писмо до РИО-София област, че:
„Общественият съвет на Национален клуб „Родолюбие“ има удоволствието да Ви съобщи, че при провеждането на XIX Национален ученически конкурс под надслов “България – европейска самоличност и специфична духовност“,  бяха отличени следните разработки:
СОУ „Хр. Ясенов” – гр. Етрополе
1. Кристина Герчева от VII клас – награда за реферат
2. Йорданка Благова – награда за учителска разработка
3. Наталия Дочева – награда за учителска разработка
Всички демонстрираха добра подготовка в рамките на учебното съдържание и извън него, както и стремеж за изява на творческите си способности.  Това е резултат на сериозна педагогическа работа, далеч надхвърлила задължителното обучение.
Моля да предадете нашата благодарност на учениците и техните учители за активното им участие в конкурса. “
Връчването на наградите на победителите в конкурса се извърши в Националния исторически музей  в гр.София на  04.11.2011 г.
 Честито на победителите!
Текст и снимка: Росица Василева