Успешно представяне на детски хор „Бонка Големанова” в тазгодишното издание на на Международната музикална академия Нота по нота”, което се проведе от 9 до 11 ноември в Пазарджик. Малките възпитаници на диригента Боряна Нешкова се завърнаха със специалната награда на организатора на престижния форум с конкурсен характер – Младежки дом Пазарджик. Отличието им бе присъдено в категория вокални групи от изпълнители до 14 навършени години. 


С индивидуална награда за отлично представяне бе удостоена 7-годишната Десислава Младенска от Ботевград. 


Организатор и домакин на конкурса бе Младежки дом – Пазарджик. Форматът дава възможност както за обучение с водещи музикални педагози, така и за конкурсно състезание на участниците. В рамките на Международна музикална академия „Ноти по ноти” се провеждат вокални работилници, ателиета по сценично поведение и други занимания. 


Участниците в конкурса бяха оценявани от жури в състав Мая Райкова – продуцент на джаз, поп и рок музика в Българското национално радио, Нели Маринкова – преподавател по поп и джаз пеене в НМУ „Любомир Пипков” и НБУ – София, Людмила Герова – съосновател на Камерната капела „Полифония”, на която е хормайстор и диригент. 


Конкурсът се финансира от Община Пазарджик.