"Аз съм внук на велик държавник," обяви пред Нова телевизия Тодор Славков - внук на Тодор Живков, в репортаж от честванията по повод 100-годишнината от рождението му в Правец.

Отслабнал и брадясал покрай смъртта на баща си Иван Славков, Малък Тошко заяви, че рано или късно дядо му ще бъде реабилитиран. Според него, до момента това не се е случило, тъй като българската политика била пълна с отрочета на Андрей Луканов, които разграбили държавата в началото на демократичните промени през 90-те години на миналия век.

„За разлика от тях, дядо ми не е откраднал нищо. През живота си, той не е имал на свое име нито къща, нито кола", обясни още Славков. И допълни: „Ако той беше жив сега щях да му кажа: "Дядо, виждаш ли какво стана без теб - държавата я изпокрадоха"

От думите на Тодор Славков стана ясно, че вуйчо му Владимир Живков в последно време не бил добре, защото „нещо го закършил с краката". У нас в момента е наследникът на сина на Тато от брака му с Маруся Мирчевска. Той носи името на дядо си Тодор Живков. Дълги години, братовчедът на Славков живее в САЩ и работи като банкер.