Стана ли милионер Влади Въргала, след като филмът му "Операция Шменти капели" се завъртя по родните кина? Пред "ШОУ" шоуменът, сценаристът, актьорът и най-вече човекът Влади Въргала разкрива истината за себе си зад кулисите.

"Нормално е хората, които не са запознати, да си мислят, че сигурно вече съм милионер. Но сега ще ти обясня каква е грозната истина... Щях да съм печеливш, ако имаше ясен закон за българско кино, " споделя Въргала.

А в него дори няма регламент, правилник. Аз съм поставен при много по-унизителни условия, отколкото американските филми, работя при убийствени условия. От типа - няма билети и филмът се пренася от голямата в малка зала, където... пак няма билети?!

Аз не само, че си ипотекирах имуществото, аз поех реални ангажименти пред хора. Пред хора, които са ми гласували доверие - че този филм може и да ни върне вложените пари. Оказа се, че той наистина може. Но ако кината имат един разумен договор, както е навсякъде по целия свят.

Накараха да подпиша убийствена клауза, срещу която ако не подпиша, няма да ми пуснат филма! И освен всичко друго, на мен ми скриха рекламата! Няма плакати, няма нищо. Сега съм поставен в такава абсурдна ситуация, в която не само че не мога да си върна парите,аз още повече обърквам своя живот!

Отнася се и за атаката към българската култура! Киноиндустрия в държава с население под 40 милиона е невъзможно да съществува. Пък ако сега някой излезе и ми каже - тоя, какво хленчи за пари, искам да му кажа, че докато съм жив, ще намирам начин как да си намирам пари, но алармирам за българската култура...

Много хора отидоха да гледат филма с идеята „Да помогнем на Влади да си върне апартамента" - не, няма да помогнете. Отидете единствено заради филма, а ще помогнете за това - те да си купят още един апартамент! Длъжен съм да кажа това," категоричен е актьорът.

Засега той не възнамерява да бяга от България.
"Не, няма да напусна България, защото съм на 44 г. и няма какво да правя тепърва, но мога да напусна тази част на България, която обитавам сега! Знаете ли какво е хората да те поздравяват и ти да не можеш да се зарадваш?! Как да се зарадвам, след като няма с какво да си нахраня детето?