Къдрокосите близначки Александра и Владислава, които участваха в „X фактор", се оказа, че били чисти ромки. Двете се представят със сенегалско потекло, но това не било така.


Даровитите тийнейджърки се притеснявали, че произхождат от мургавата етническа група и затова скалъпили версията, че имат африканска жилка.


Историята на Влади и Алекс обаче си е абсолютно типична за ромските семейства. 12-класничките в Музикалното училище не са виждали родната си майка от години. Още когато били малки, тя напуснала семейното огнище и заминала на гурбет в съседна Гърция където живеела и до днес, твърдят осведомени.


Бащата на къдравелките, Михаил, прежалил набързо майката на дъщерите си и привъртял в дома им... собствената си племенница, твърдят източници на scandalno. Алекс и Влади се сдушили с доведената си майка и я заобичали дори повече от биологичната си.


Връзката между близначките и мащехата им станала още по-силна, когато момичетата разбрали, че тя страда от бъбречна недостатъчност и била дълги години на хемодиализа.


Драмата на семейството свършила, когято след пет години мъки, намерили донор и оперирали жената, която сега си е живаи здрава.


Биологичната майка на момичетата се присетила за тях, след като те станаха известни. Тя ги помолила за помощ поради затрудненото си финансово положение което била в момента.