Юношеската формация на втория отбор на Балкан затрудни максимално младежкия отбор на Черно море в мач от петия кръг на А група. По-обиграният тим на гостите успя да спечели с 83-74, но победата му дойде едва в последните минути на срещата.

Първата четвъртина бе за варненци, които взеха аванс от 7 точки. Зелено-белите обаче изиграха страхотна втора част, в която позволиха на своя съперник да отбележи едва 8 точки , а самите те вкараха 22 и на полувремето имаха преднина от 7 - 42-35. Това стана благодарение и на основния плеймейкър на тимза Николай Маринов, който се появи именно във втората четвъртина , след като заради контузия бе пропуснал предишните три срещи.

С агресивна зонова преса в началото на третата гостите обърнаха резултата и преди последните десет минути водеха с 3 - 59-56.  Възпитаниците на треньора Михаил Михайлов направиха всичко възможно отново да стинат до пълен обрат и на няколко пъти се доближаваха до 2-3 точки. Едва по-малко от три минути преди края младите моряци стигнаха до комфортна преднина от 10 точки и се почувстваха сигурни в успеха.

 Младите балканци впечатлиха с добра отборна игра и в нападение, и в защита и не се предадоха до самия край. Силно се представи Райко Дундалов, който завърши с дабъл-дабъл от 17 точки и 11 борби, Диан Христов отбеляза 16, добре се включи Кристиян Манчев с 11 точки, с 9 е Радослав Кочев, със 7 - Николай Маринов, по 6 имат Цветан Георгиев и Ростислав Тончев.

Много силно за варненци се представи Илхан Арабаджиев, който вкара 5 тройки от осемте си опита и общо 23 точки. С 18 е Лъчезар Радев, 16 вкара Хакан Сербезов, с 13 точки и с по 6 асистенци и борби е Ангел Нацкин.