Учителка в казанлъшка детска градина е проверявана по сигнал за насилие над 6-годишно момиченце. Бащата на детето Красимир Дамянов от Казанлък подал жалба пред отдела за закрила на детето, че дъщеря му е пострадала в детска градина "Слънчице".

Втора седмица 6-годишната Ралица е с гипсиран крак, след като по думите й учителката В. Г., ядосана от закъснение за занимания на детето, го вдигнала и пуснала на земята. Инцидентът станал на 7 ноември. Кракът на момиченцето се оказал счупен на две места при падането.

Няма данни за насилие над 6 годишната Ралица от страна на учителката, смята директорката на отдел "Закрила на детето" в Казанлък Даниела Русева. Въпреки това от общината са сформирали специална комисия, която да проведе ново разследване на случая. По време на инцидента обаче нямало други очевидци. Детето пък няколко пъти вече променяло разказа си за станалото, съобщи "Труд".

Учителката обяснява, че малката сама е паднала и отрича разказаното от Ралица. Бащата Красимир Дамянов, обаче, твърди, че детето е стресирано и насън бълнува и повтаря името на госпожата.

"Очаквах поне извинение от учителката. Разбирам че може би си е изпуснала за миг нервите, но в крайна сметка дъщеря ни вече две седмици е в гипс, да не говорим за стреса, който изживява", заяви бащата.

Директорката на забавачницата Сабрие Петрова е наложила наказание "забележка" на учителката В. Г., но липсват данни тя да е упражнила насилие, няма и свидетели за разказаното от пострадалото дете. Според деректорката учителката била млад, но перспективен кадър, досега не е имало други оплаквания нито от деца, нито от родители и колеги.