Административен съд – София област потвърди като законосъобразно решение №227 на Общинска избирателна комисия, с което са обявени за избрани общинските съветници в новия Общински съвет. Съдът осъди БСП да заплати на всяко заинтересовано лице /Йорданка Гошова Лалчева-Кръстева, Иван Найденов Начев, Методи Тодоров Методиев, Николай Славчов Велков, Радослав Василев Наков/ разноски по делото в размер на 300 лева, а на ПП „Новото време”, представлявана от председателя Росица Кабзева - Дикина 350 лева направени разноски по водене на делото.
Основният мотив за решението на съда е, че протоколите на секционните избирателни комисии са подписани от всички членове. Нито един от тях не е изразил несъгласие с отразените данни от преброяването на бюлетините, в това число и представителите на БСП.
В съдебно заседание на 11.11.2011 г. изисканите писмени доказателства са представени от адв. Мария Накова, като в нарочна писмена молба от името на ответника е заявила, че в деня на изборите 23.10.2011 г. в ОИК – Ботевград не са постъпвали жалби от страна на която и да било от СИК, назначени от ОИК – Ботевград. Това обстоятелство се потвърждава от данните в анализираните протоколи на СИК, както и от протокола на ОИК, подписан от всички членове на комисията.
Решението подлежи на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок от обявяването му пред страните по делото.