16-годишен ученик от столичното 35 СОУ е бил зверски пребит вчера около 19.00 часа в двора на училището. Момчето е с откъснат далак и опасност за живота в противошокова зала в "Пирогов".

След огледа криминалистите веднага започнали работа по случая и още снощи задържали един от вероятните извършители на побоя – 15-годишен от професионална гимназия. Те установили, че инцидентът си има предистория, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 11 ноември педагогическият съветник на столичното училище сигнализирал в Четвърто районно управление за нарастващо напрежение между техни възпитаници и ученици от другото столично школо. Служителите на реда разследвали обстоятелствата около инцидент, възникнал четири дни по-рано, когато в центъра на столицата четирима единадесетокласници от училището се спречкали с двама 15-годишни, които учат в професионалната гимназия. По-малките обаче били физически по-силни и нанесли побой на батковците. Всички те били разпитани, единият от потърпевшите подал жалба и представил съдебно-медицинско удостоверение за нанесена лека телесна повреда. На двамата непълнолетни били съставени протоколи за предупреждение, последвали уведомления на родителите и на ръководството на учебното заведение. Независимо от това се оказало, че задържаният е единият от двамата тогава нападатели.

Разследващият екип работи по установяване на обстоятелствата за възникване на инцидента. В момента служителите на реда разпитват други непълнолетни, станали неволни свидетели на инцидента. Няколко от децата категорично посочвали задържания като автор на жестокия побой. По случая се води досъдебно производство, а материалите ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.