17-годишен ученик е пребит пред двора на столичното Първо училище, съобщи БТВ.
Тийнейджърът е откаран в болница, но е без сериозни наранявания. Пред полицаите от Пето районно той обяснил, че е бил нападнат от няколко души, които описал като скинари. Не могъл обаче да посочи колко били биячите.
Ученикът твърдял, че с нищо не е предизвикал агресията и не знае защо е бил нападнат.
Възпитаници на училището, станали свидетели на инцидента, който се е разиграл по време на голямото междучасие, обясниха, че нападателите били двама. Пострадалият Станимир, който бил пънкар, си тръгвал, когато бил нападнат от момче, което очевидците описаха като скинар. Веднага след това в боя се включил още един скинар.
Видими наранявания по лицето и тялото на момчето няма, обяви Веселка Тепавичарова, директор на Първо СОУ. „Видях нападателите. Помолих и Миро, и тях, но те продължиха да се бият. Какво мога да кажа аз? Нищо не видях, отивах да викам полицията. Охраната се намеси, но не можа да задържи биячите, разказа тя.
И тийнейджърите обясниха, че охраната на училището не е могла да се намеси адекватно заради ограничените си права.
По думите на директора, биячите най-вероятно също са ученици, но в друго училище. Нападението е записано от камерите на учебното заведение.
Майката на Станимир разказа, че през лятото синът й се е срещал с нападателите си в парк, но вражда между тях не е имало.
Това е пореден случай на насилие и агресия в училище. Припомняме, че в понеделник две момичета се сбиха в двора на професионалната Гимназията по химични и микробиологични технологии в столицата. Едната от единайсетокласничките беше откарана в болница с наранявания.