Решението на мъжете да кажат сбогом на ергенския живот си личи по четири признака, които се появяват с тиктакането на биологичния часовник.

Водещият автор на британското изследване професор Карол Морган обясни, че всеки сам може да прецени кога е готов за брак. Наблюдавайки партньора, си можете да разбере дали моментът е настъпил и вашият човек е готов да се обвърже до живот.

Екип от специалисти анкетирали 2500 мъже на възраст между 17 до 70 години и установили:

Първият знак, че мъжът се откъсва от ергенството е нежеланието му да посещава любимите си клубове и барове.

Следващата стъпка е, когато мъжът започне да спестява и да се грижи за финансовата стабилност на семейството си след време. Голяма част от мъжете не предприемат важната стъпка да създадат семейство, преди да са осигурили добро финансово състояние и сигурност за него.

Третият признак е желанието му да стане баща. Рано или късно всеки мъж иска да учи сина си да кара колело или да рита футбол. Дали е готов за собствени деца си личи дори по начина, по който си играе със съседските деца.

Четвъртият симптом е зрялото държание, когато започва да прави планове за бъдещето и запознава приятелката си със семейството и най-близките.