Проектът „Ново начало – от образование към заетост” дава възможност за наемане на безработни младежи до 29 години, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”, завършили средно или висше образование (дипломирани), да стажуват на позиция /длъжност/, релевантна спрямо придобитото образование в професионално направление на висшето образование или професионалното направление/профил на средното образование, които нямат трудов стаж по придобитата специалност.
Проектът осигурява месечен финансов стимул в размер на минималния осигурителен доход за съответната основна икономическа дейност и квалификационна група професии за съответната година, към които се отнася разкритото стажантско място.
Работодателят определя наставник, който да обучава наетите стажанти за период от 6 месеца. На наставника ще се изплаща месечно възнаграждение в размер на ½ от минималната работна заплата за страната в рамките на 6 месеца и нормативно предвидените месечни осигуровки.
В Проекта могат да участват работодатели, които разкриват работни места във всички сфери на икономиката, с изключение на такива осъществяващи дейности в сферата на селското, горското и рибно стопанство.

Повече информация може да получите в Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград, пл. „Незнаен воин” № 7, етаж 4.