Председателят на партия “ГЕРБ” Цветан Цветанов е заявил намерението си да посети Ботевград. Вероятно това ще стане през другата седмица – научи наш репортер. Местни гербери предполагат, че Цветанов ще проведе срещне с кмета Георгиев, за да разбере какви са причините за неизпълненото предизборно споразумение от негова страна. След това ръководството на партията ще решава дали да снеме политическо доверие от кмета на община Ботевград.

Да припомним, че ГЕРБ застана зад кандидатурата на Георги Георгиев по време на предизборната кампания. По-късно стана ясно, че в замяна ръководството на партията е поискало от градоначалника да назначи на ръководен пост в местната власт представител на общинската структура на ГЕРБ. 

За да изпълни обещанието си, Георги Георгиев предложи на Марсел Методиев, който е координатор на ГЕРБ за Ботевград, да стане трети зам.-кмет. Методиев обаче отказа с мотива, че е ангажиран с адвокатска практика. Тогава за поста са предложени други местни активисти на партията – Колев и Танкински.  Кандидатурите явно не се понравиха на градоначалника, защото той не избра нито един от двамата за свой заместник. Третото зам.-кметско място все още е свободно.