След като колежката й Ивана изгоря, Преслава е следващата фолкаджийка, която отнесе тлъста глоба от данъчните...

Скандалът се развил още през май миналата година, но певицата пазела в тайна този провал, като се уговорила със служители на НАП в родния й Добрич също да запазят мълчание, твърди столичен седмичник.

При масираните проверки на данъчните, Преслава (Петя Колева Колева) паднала сред първите жертви. На два пъти тя трябвало да внесе разлики в данъците си и така се изръсила с общо 100 000 лева.

Според хора от Добрич, певицата имала намерение със скътаните парички да купи ново жилище на родителите си.

Както споменахме Ивана също отнесе глоба за укриване на налози. Според решение на Бургаския административен съд от 27 септември тази година, певицата фолк ще плати глоба в размер на 45 000 лева, заради неплатени данъци от 2006 г. насам. Доходите на Ивана само за 2006 г. са близо 76 000 лв., а през 2007-а - близо 69 000. Певицата обаче е пропуснала да се регистрира по ДДС, защото приходите й надвишават тавана от 50 000 лв.

Коментира се, че и Рени е отнесла глоба за неточности на данъците й от участията в Сърбия. За изявите й на родна почва обаче нямало проблем, защото ветеранката на фолка не може да се похвали с особена концертна дейност.