Днес официално бе открита новата лекоатлетическа писта в Правец. Лентата бе прерязана едновременно от шестима - Стефка Костадинова, председател на БОК, Свилен Нейков - министър на спорта, Сергей Бубка, вицепрезидент на международната лекоатлетическа федерация ИААФ, Добромир Карамаринов, шеф на БФЛА, Ахмад Ал Камали, президент на лекоатлетическата федерация на страните от Персийския залив, и Румен Гунински, кмет на община Правец.

Големият Сергей Бубка бе аплодиран топло от всички присъстващи. В словото си при откриването той заяви, че му се иска веднага да облече спортен екип и да направи тренировка върху модерното съоръжение.

Сред официалните лица бяха още зам. министърът на спорта Иван Ценов, посланикът на Украйна в България, областният управител на София област Красимир Живков, кметът на Каварна Цонко Цонев. На церемонията присъстваха и спортният шеф на Лукойл Сашо Везенков, футболната легенда Йордан Лечков, както и голяма част от елита на родната ни атлетика, като олимпийският шампион Христо Марков и световната и европейска шампионка Светла Димитрова.

Самата писта  е с 8 коридора и бе завършена за срок от 12 месеца. Сумата за изграждането й, осигурена от спортното министерство, е близо един милион лева. Изпълнител на проекта е фирма Easybuild, в дейностите й се включва цялостното изграждане на основата, дренажната система, полагане на настилка Канипур СВ 13, разчертаване съгласно  изискванията на ИААФ. Пистата е сертифицирана с Клас 2, което означава, че ако върху нея бъде поставен световен рекорд, той ще бъде признат и ратифициран.