Около 6.00 часа сутринта в събота в районното управление е получен сигнал, че на ул. “Патриарх Евтимий” в града е забелязано лице, което носи товар, увит в платнище.

Автопатрулен екип успял да залови лицето. Това бил 26-годишен мъж от село Казашко, област Варна, който в този момент пренасял уличен телефонен апарат.

Пред полицейските служители той обяснил, че гостувал на свои познати в града. Вечерта посетили заведение в град Плиска. След като се прибирали в град Нови пазар се разделил със своите познати и им заявил, че ще пътува за село Казашко.

Според обясненията му понеже не носел мобилен телефон, решил да се обади от автоматът поставен на улицата, тъй като мислел, че работи с монети. Заявил, че телефонът е взломил с щанга и го увил в платнище, като щангата и платнището ги намерил в близост до мястото, където бил монтиран телефона. Мъжът бил във видимо нетрезво състояние.

Той не е криминално проявен и е задържан на основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. По случая работят служители на Районно управление “Полиция” – Нови пазар.