HP обнови линията си мобилни компютри Pavilion с модела dm1 – потребителски лаптоп с аудио технология Beats Audio,  разработена съвместно с Beats by Dr. Dre, и набор от характеристики Premier Experience за подобряване на работата с Windows.

11,6-инчовият лаптоп Pavilion dm1 разчита на мощно графично ядро от AMD и се отличава с уникална аудиотехнология Beats Audio

Pavilion dm1 предоставя 11,6-инчов LED екран с висока разделителна способност (HD). Мощното AMD графично ядро осигурява плавно възпроизвеждане на видео, а вградената уеб камера HP TrueVision HD заснема качествени изображения дори и при слаба светлина, подчертава производителят.

Компактният лаптоп разчита на интегрирано решение на AMD и се отличава с разнообразни опции за съхранение на данни. Корпусът на Pavilion dm1 е дебел по-малко от 2,5 см, а теглото на лаптопа е 1,6 кг. Времето за автономна работа достига 9,5 часа.

Наборът от иновации HP Premier Experience оптимизира работата под Windows, така че Pavilion dm1 да стане по-бърз и интуитивен. Функцията Launch Box, например, позволява приложенията да бъдат по-добре организирани чрез групирането им за бърз достъп върху лентата на задачите на Windows 7. Освен това опростеното стартово меню на Windows позволява на потребителите да намерят приложенията си по-бързо.

Premier Experience поддържа ускорени режими на зареждане, изключване и готовност на компютъра. В резултат на това Pavilion dm1 показва между 25 и 29% подобрение в режим на изключване и повторно стартиране. Времето на включване и готовност също е подобрено.

Технологията HP CoolSense автоматично регулира скоростта на вентилатора за по-добро охлаждане на компютъра, като поддържа температурата в границите на оптималния комфорт.

HP QuickWeb отвежда потребителите директно в интернет няколко секунди след включване, заобикаляйки старта на цялата операционна система. В рамките на секунди потребителите вече могат да общуват в Skype, Facebook или Twitter.

HP ProtectSmar t разчита на вграден акселерометър, който регистрира резки движения (при удар или изпускане на компютъра) и обезопасява твърдия диск, паркирайки главите му в рамките на милисекунди, за да се защитят важните файлове. Защитните режими на ProtectSmart работят без да се прекъсва ежедневната употреба.

HP Pavilion dm1 с процесори AMD се предлага на българския пазар с начална цена от 849 лв.