LG обяви нов 3D проектор, способен да показва триизмерна картина във висока резолюция с диагонал до 200 инча (508 см). Моделът CF3DAT е снабден с технология Cinema 3D, разполага с вграден тунер и възможност за конвертиране на съдържание от 2D в 3D формат.

Новият 3D проектор на LG показва триизмерна Full HD картина с диаметър 5 метра и кино качество

CF3DAT проектира 3D картина във Full HD резолюция (1920х1080) с яркост от 1250 ANSI лумена. Устройството е подходящо както за гледане на филми у дома, така и за представяне на проекти в учебна или заседателна зала с качество като в киносалон, подчертава компанията.

Продуктът е снабден с пасивна поляризираща технология (FPR), която осигурява 3D картина без трептене и използване на поляризиращите 3D очила на LG, които са чувствително по-леки и удобни в сравнение в очилата с активен затвор. По този начин моделът е подходящ и финансово изгоден за гледане на 3D от по-големи групи от хора в продължителни периоди от време.

Проекторът вече е достъпен на корейския пазар. По-късно, през първото полугодие на 2012 г. се очаква версия CF3DAA без телевизионен тунер, предназначена за продажби на пазарите извън Южна Корея.