Рилски спортист сътвори уникален обрат срещу Черно море и спечели гостуването си във Варна с 81:75, след невероятна последна четвърт. Самоковският тим, който изигра три мача за седем дни и пропътува сериозен километраж, се вдигна на щурм и със серия от 26-0 за шест минути и половина, нанесе втора поредна домакинска загуба на „моряците“.

Черно море спечели по подобен начин преди по-малко от месец срещу Балкан, когато направи фантастичен финален рейд и взе последната четвърт с 29:8, за да бие.

Днес в Двореца на културата и спорта обаче Рилецо шокира съперника с 34:9 в заключителните 10 минути, за да изоставане, достигнало дори до 22 точки в края на третата четвъртина.

Седем минути преди края на мача авансът на Черно море изглеждаше несломим – 71:51. Точно 6:35 минути преди сирената на таблото светеше 73:55. Следващият кош за „моряците“ падна две секунди преди последния сигнал.

 Бранко Миркович вкара 13 от своите 22 точки в последната част, включително и три тройки. Филип Вукосавлевич също изригна в четвъртината с 10 от 17-те си точки. Той взе и 11 борби в мача, а новото попълнение Саша Мияйлович добави 11 точки.

Гостите имаха в пъти повече атаки от Черно море, макар че варненци взеха борбата в подкошието с малко. Момчетата на Любо Минчев направиха кошмарни 27 грешки, което в комбинация с по-малкото нападения и по-малкото изпълнени фаулове, коства победата в края.

Александър Янев завърши с 24 точки и 13 борби, а Симеон Илиев добави 16 точки за Черно море. Двамата гардове на тима Пламен Алексиев и Тихомир Желев отбелязаха по осем точки, и направиха съответно шест и пет асистенции, но и двамата регистрираха по шест грешки.