Хубаво е в държавата да има ред и да се следи законността, но мисля, че за случая, в който министър Цветанов спомена моето име, е бил подведен от корумпирани служители в средните нива на службите.
 
Това заяви пред в. “България Днес” лидерът на партия ДРОМ и бивш общински съветник от ГЕРБ в София Илия Илиев.

В петък Цветан Цветанов разкри, че Илиев е свързан със схемите за източване на 50 млн. лв. от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

“В днешно време да се говори за източване на държавно предприятие в страната член на Европейския съюз, което има структура на управление борд на директорите, в който участват зам.-министри и министри, които наблюдават работата му, е смешно. В тази връзка източване на държавно предприятие без участието на министър или вицепремиер няма как да стане”, подчерта Илиев.

Той не може да си обясни как името му е било забъркано в грандиозния скандал със злоупотребите в железниците.

“Относно споменаването на името ми, това е лична обида и мисля, че министър Цветанов за пореден път, меко казано, е избързал с изказването си. Мисля, че е несериозно без никакви факти и доказателства да обвинява обществена личност като мен спрямо позицията, която той заема в държавата”, натърти водачът на ДРОМ. И продължи: “Ако така безотговорно ще си говорим, аз мога да кажа за четирите години, в които съм бил в Столичната община като представител на ГЕРБ, много факти, които да разтресат държавата и медиите и да предизвикат много въпроси към Цветанов”.

За момента Илиев не иска да каже какво точно знае за ГЕРБ и Цветанов. Ромският лидер обаче е категоричен, че ако името му не бъде изчистено, ще проговори, предизвиквайки огромен скандал.

“Пожелавам успешна работа на проверяващите. Искам, когато проверката приключи, министър Цветанов лично да ми се извини за обидата, която ми нанесе”, настоява Илия Илиев.