Цигуларката Ванеса Мей може да отговаря пред съдебна инстанция за провала на концерта си в НДК. Това стана ясно от изявленията в сутрешния блок на bTV на организаторите на събитието и някои от зрителите.

На 3 декември в столицата се състоя концертът на Ванеса Мей. Изпълнителката изнерви 5-хилядната публика, като се качи на сцената след близо 2 часа закъснение. През по-голямата част от времето хората дори не са били допуснати да влязат в залата, защото Мей е стартирала репетицията си в нея и то в часа, в който е трябвало да започне концертът. Почитатели и организатори споделиха пред bTV, че са решени да съдят цигуларката.

Причината за отношението към феновете е "Безотговорното отношение на артиста, спрямо поетия ангажимент". Това заяви Гани Куршумов, управител на фирмата организатор на концерта. "Това, което тя не направи е да излезе в 8 часа на сцената. Тя стоя до 8 без 10 в хотела си и тогава тръгна към сцената да прави саунд чек, което изнерви и организатори и публика", каза той.

"Нейните капризи ни дойдоха до гуша в един момент. Например, от известно време шием рокля с кристали по нея, а минути преди концерта тя реши, че не я харесва и няма да е с нея. А самата тя я одобри предварително! Проблемите с нея започнаха от момента, в който стъпи в България. Платихме хонорара и самолетните билети седмица преди концерта", допълва Куршумов.

Организаторите също заявиха, че възнамеряват да си търсят правата и ако получат неустойки, биха върнали поне част от парите на разочарованите фенове.