Непреходната "Съчки събирам" на Деян Неделчев - Икебаната е номинирана за най-тъпата песен, излизала за последните 10 години. Тя очевидно е без никаква конкуренция в класацията.

Това ни най-малко не обижда автора й, който е убеден, че песента му е "гениална", а за себе си казва, че е "идол на тийнейджърите".

Пред bTV той се изцепи: "Знам, че "Съчки събирам" е гениална, толкова много се гледа, веселят се хората. "Икебаната" също за много хора е тъпа, обаче тя е с много философски неща, има си метафори".

В гилдията Икебаната бил известен като Българския Стиви Уондър, а напоследък и като Българската Марая Кери.

Тончо Русев лично го бил поощрил. По думите на Деян Неделчев композиторът го смята не само за гениален певец, а за изпълнителя с "най-добрия глас, раждан в България".

"Аз бях много популярен и преди със сериозните си неща..., с които съм печелил „Златен Орфей". Но времената се промениха, хората искат сеир, хората искат нещо различно и аз мисля, че се развивам, независимо че пея такива неща в момента. Те са даже много иронични, самоирония, ирония, присмех към мен, към обществото, към всичко това. Подсъзнателно. Вижте в каква държава живеем. Аз съм артист. Артистът трябва да прави всичко. И съм шоумен, много малко певци са шоумени, аз умея да го правя това нещо", споделя Икебаната.