Калин Вельов се включи в благотворителната кампания "Избери, за да помогнеш" с най-новата си песен "Ти". Музикантът се впечатли от мащаба на кампанията, която само от последното си издание успя да събере над 300 хил. лева в подкрепа на 23 проекта, които подкрепят социални, здравни, екологични, културни и други каузи в цялата страна.


Калин дари най-новото си парче и засне клип в подкрепата на новата дарителска кампания: "Идеята е да се вгледаме в хората около нас. Никой не е застрахован от това да изпадне от пътя, да остане на улицата, да загуби вяра. Понякога дори приятелски протегнатата ръка може да те върне в живота, да ти върне смисъла. Заставам зад тази кампания, защото знам колко е важно да бъдеш покрепен навреме", каза авторът на хитовете "Как се случва любовта" и "Абсент".


Видеото на "Ти" е заснето в София от режисъора Георги Тошев и операторът Румен Василев. Монтажът е на Ема Константинова. Клипът разказва историята на едно момиче отхвърлено от живота. Пред избор. Протегнатата ръка я връща отново в реалността: "Смисълът е да се подкрепяме, особено във време като днешното. Защото никой от нас не е застрахован от проблеми. Заедно те се решават по-бързо и по-добре", споделя режисьорът Тошев.