Актьорът Калин Сърменов бие всички рекорди по изобретателност в стремежа си да изненада близките за Коледа. Засега не съобщава какво е намислил този път, но с удоволствие разправя стара случка, довела до основен ремонт на къщата.

Главни герои в нея са той и баща му, а останалите членове на семейството са в поддържащите роли. „Карахме мотор в хола. Беше дърта „Ява”, омазана с масло, а децата дебнеха по ъглите на стаите като стопаджии. Пораженията от цирка ни струваха доста”, смее се Милото от „Седем часа разлика”.

В друг сценарий звездата от хитовия сериал на bTV преоблякъл татко си като индианец, а майка си като Пипи Дългото чорапче. „На всички празници се събирам с Боряна (б.а. - съпругата му) и двете ми дъщери. Майка ми готви и не дава да припарим до масата, преди всичко да е готово. Аз казвам коледната молитва и винаги я бъркам, което много ги забавлява.”

За разлика от Сърменов Азис е традиционалист във веселбата. Ден преди Бъдни вечер не излиза от кухнята. Поднася на любимите си жени Гала и дъщеричката Рая само авторски ястия, като гвоздеят в програмата му е погача със сирене. В нощта срещу 2012-а Костинбродския славей ще събере приятели у дома, за да продължат с танците на негово участие в София.

Иван Динев-Устата също ще хване микрофона, но пред гостите на хотел в Поморие. На Коледа обаче си остава вкъщи. „Жена ми има рожден ден, така че се прибирам да се отчитам.” Най-специалните подаръци, които е правил до момента, са два - диамантен годежен пръстен, който Светла получила в Лондон, и репродукция на любимия й Дали. Приносът на заралията към трапезата е свързан само с мариноването на свински пържоли, защото не пости.

Колежката му Деси Слава обаче реди 9 ястия, „които невинаги са много вкусни, защото държа на здравословното. Сърмите например правя с черен ориз.” В дома си в Пловдив певицата посреща две сестри с актуални гаджета, майка с приятел и сина си Майки.