Бонка получила призовка, от която научила, че на 17 ноември Юксел е подал искова молба за отнемане на майчинските й права, споделя самата тя.

В обясненията на Юксел Кадриев било включено, че бившата му съпруга уронвала „бащиния му престиж" с интервюта по вестниците, пишат от dir.bg.

ТВ водещият и оперната певица Бонка Георгиева имат 10-годишна дъщеря. След развода им преди две години двамата се разбират да я гледа бащата. Преди около година обаче Кадриев спря достъпа на Бонка до детето без обяснение. След серия от интервюта в медиите Георгиева успя да пристисне Кадриев и той отново започна да й дава Габриела, както е регламентирано в споразумените - два пъти месечно.

"Криех го, за да не разбере Юксел, но Габи плаче, когато трябва да я връщам при баща й, тя не иска да живее при него", обяснява Бонка Георгиева. В момента тя е отчаяна. "Тази борба се оказа не само срещу Юксел Кадриев, а срещу Би Ти Ви. Как да победя цяла телевизия, която подкрепя един баща, който отнема детето от майка му?! Искат да ме изкарат луда", казва певицата. Тя вече се чуди дали да не му подари правата си, защото е уморена от войната срещу нея. Но предупреждава: "Преди това ще дам на Габриела да прочете какво е написал баща й за майка й в молбата за отнемането на майчинските й права".

Според адвокати не е възможно Юксел Кадриев да отнема майчинските права на Бонка Георгиева. "Не могат да отнемат родителските права на майка с висок родителски капацитет. Поведението й не застрашава здравето и възпитанието на детето, а напротив", обяснила адвокат Емилия Тончева.