Ултрабуците ще стават чувствителни на допир. Производителите в сегмента планират да вградят сензорни панели, за да се възползват от новите функции на Windows 8, съобщи digitimes.ocm. Според пазарните наблюдатели, сензорните екрани ще помогнат на РС вендорите да си възвърнат отнетия от таблетите дял.

Първият ултрабук Acer Aspire S3 дебютира на пазара у нас през ноември

Разработчиците на течнокристални панели и сензорни модули са започнали да доставят тъчскрийн образци на своите партньори. Твърди се, че производителите но фонови подсветки вече са усвоили техниката за закрепване на новите сензорни модули към ултрабука, която прави възможен тънкия им профил.

Продажбите на Acer Aspire S3 и Asus Zenbook, първите ултрабуци на пазара, отговарят на очакванията на анализаторите. Към края на ноември Wistron е произвела за Acer близо 210 хиляди Aspire S3, а доставките на Zenbook от Pegatron Technology ще възлязат на 150-170 хиляди броя до края на годината.

Asus Zenbook също бе показан пред българска аудитория по-рано тази седмица

И двата ултрабука вече са достъпни на българския пазар. През ноември Acer официално представи своя Aspire S3 - моделът се предлага в магазинната мрежа за 1600 лв. По-рано тази седмица и Asus показа у нас Zenbook с обещанието, че в близките дни ултрабукът ще бъде наличен в търговската мрежа. Дилъри вече рекламират Zenbook на цена малко над 2000 лв.