27-годишният Радослав Стоянов, запалил тази нощ две коли в кв. "Захарна фабрика", е задържан валко по-късно в дома си, съобщава МВР.

Той е направил самопризнания за палежа на двете коли и засега остава в ареста. Радослав е третият задържан в последните дни за редицата палежи на автомобили, които станаха в София.

Сигналът за запален автомобил е подаден след 01.00 часа. Опожарената кола е била паркирана на ул. „Кукуш" в столичния квартал "Захарна фабрика" между блоковете 40 и 42. Огънят се е прехвърлил и на паркирания в съседство автомобил.

"Вследствие на бързите действия на нашите колеги и със съдействието на граждани, е задържан извършителят. При задържането на лицето е използвано и следово куче", каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Криминалистите разговаряли с човек от квартала, който живее наблизо. Той разказал, че непосредствено след пламването на огъня видял млад мъж да се оттегля към един от блоковете наблизо и описал външния му вид. С
лужителите се насочили към посочената кооперация и установили апартамента, в който живее описания младеж. Мирис на нефтопродукти се усещал около входната врата на блока и на жилището.
В разговор с 27-годишния Р.С. признал за палежа. Извършен е обиск на жилището, иззети са връхни дрехи, с които е бил облечен по-рано през нощта.

Извършителят на палежа е регистриран за наркотици. При задържането е установено, че е употребил известно количество алкохол.

Опел "Зафира" и Форд "Фокус" са двете коли, горели тази нощ.

Опелът не е пострадал сериозно. Обгорял е задният фар на автомобила, задната врата и задната броня, като вероятно пожарът е тръгнал от мястото, където е фарът.
Намиращият се в съседство автомобил Форд почти не е пострадал при палежа. Леко е обгорял единствено регистрационният номер, намиращ се в задната част на автомобила.

Припомняме, на 13 декември бе задържан 33-годишният Владислав Николов-Куката. Той е заподозрян за запалените автомобили в "Западен парк" в нощта на 11 срещу 12 декември.

Късно вечертана 15 декември в столичния квартал "Младост" бе задържан 29-годишният Юлиян Ковачки. Той е криминално проявен. Мъжът се е провалил на теста с полиграфа и е признал за опожарените автомобили в кварталите "Младост".