Пръв в полезрението на униформените попаднал неправоспособен мотоциклетист. Той бил спрян за проверка около 14:15 часа в местността „Малините“. В хода на извършения контрол служителите на реда установили, че 15-годишният не притежава свидетелство за управление на МПС, а мотоциклетът не е регистриран съгласно закона. Моторното превозно средство е иззето, на непълнолетния е снето писмено сведение в присъствието на инспектор Детска педагогическа стая. По случая е регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 345 от НК.


Вторият нарушител бил установен към 17:30 часа в с. Литаково, когато автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Рено Лагуна“. При извършената справка се установило, че водачът от същото село управлява без свидетелство за управление на МПС, при условие, че през предходната година вече е бил наказван по административен ред за същото деяние. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК.


Десет минути по-късно нарушител зад волана бил засечен и в с. Врачеш. При извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, полицейските служители изпробвали водача с дрегер, при което уредът отчел 1,54 промила алкохол. Нарушителят от същото село е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.