Уникална изложба на украсени коледни елхи и сурвачки бе открита днес във фоайето на читалище „Христо Ботев”, Ботевград. Те са изработени от детски градини и училища на територията на нашата община. Всеки участник е аранжирал по подходящ начин своя коледен кът. За украсата на елхите и сурвачките са използвани само естествени материали, както повеляват стародавните български традиции.
Коледните дръвчета са живи. Те са дарени на детските градини от  Горско стопанство – Ботевград. След закриването на изложбата елхите ще бъдат посадени в дворовете на детските заведения.
Изложбата се организира по идея на читалище „Христо Ботев”, а община Ботевград осигури колективни награди за цялостна коледна украса и индивидуални - за най-красива сурвачка.
„Журито беше затруднено при определянето на победителите, защото всички участници са вложили много старание в изработката на красивите експонати”, каза директорът на Историческия музей Тодорка Коцева, която беше водеща на церемонията по откриване и представяне на изложбата.
Гости на проявата бяха председателят на ОбС Йорданка Лалчева и секретарят на община Цеца Иванова. Те връчиха наградите на най-добре представилите се участници. Победители в раздел „Коледна украса” са ЦДГ „Славейче”, ЦДГ „Синчец” и ОУ  „Любен Каравелов”, Трудовец. За най-хубава сурвачка бяха раздадени 16 индивидуални награди.