Пловдивската галерия „Пеперуден екстаз” гостува в Ботевград със сборна изложба под наслов „Светове”. Тя съдържа над 200 творби – живопис, графика, скулптура, приложно изкуство, флорентинска мозайка /използва се естествения цвят на камъка за пресъздаване на картини от природата/, на повече от 20 художници, сред които Анастасия Ножарова, Борис Руканов, Белчо Хаджийски, Гено Генов, Деян Дачевски, Димитър Анастасов, Димитър Мицев, Емануил Врангов, Елена Георгиева, Зорница Боева, Кирил Иринчев, Митко Железаров, Спасимир Богданов, Стефан Чаушев, Светослав Славчев, Станимир Кръстев, Стойчо Гъгъманов, Тоню Цанев, Тоню Павлов, Цветан Иванов и други.


Изложбата е подредена във фоайетата на първия и втория етаж на читалище „Христо Ботев”. Тя бе открита официално тази вечер от главния инициатор Дочо Стайков. Той благодари на Ротари клуб и ръководството на читалището за осъществяване на събитието. „ Ботевград има нужда от стойностни културни прояви и това ме мотивира да вложа време и енергия в организирането на тази изложба - сподели Дочо Стайков. - В нашия град има публика, която заслужава да види модерно изкуство, търсещи и мислещи творци”, подчерта той. 


„Платната са на различни автори. Стилът и техниката са напълно различни. Всичко това, което Ви представяме в момента, е сътворено с изключителна любов и умение”, каза при представяне на изложбата Бистра Стойчева – галерист и куратор. Тя благодари на организаторите и авторите, част от които бяха на откриването. „Всяка картина носи своята истина и своето дълбоко мечтание”, допълни Бистра Стойчева и представи присъстващите участници в изложбата. С експертното си мнение тя ще бъде на разположение на посетителите на изложбата, която ще продължи до 29 май.