Вратарят на "Твенте" Николай Михайлов ще бъде избран за "Футболист на годината" в България, изтече информация от организаторите на допитването. Националът изпреварва съотборника си в държавния тим Стилиян Петров и "обичайния заподозрян" Димитър Бербатов, който спечели рекордните 7 пъти отличието в последните 9 години. След последната си награда миналата година обаче Бербо помоли да не бъде избиран повече, за да даде път на младите.

Михайлов ще бъде награден на церемония утре - 23.12, след като спортните журналисти го избраха за номер 1 в национално гласуване. В момента младокът е твърд титуляр за "Твенте" и е пред голям трансфер, пише "Новинар".

Синът на Борислав Михайлов бе избран и за най-добър вратар в Холандия за миналия сезон. Любопитното е, че Николай става първият вратар, печелил трофея за Футболист на годината на България от 1986 г., когато номер 1 стана баща му Борислав.

Тази година анкетата протече в два етапа, като в първия феновете избраха за победител премиера Бойко Борисов. Впоследствие обаче той се отказа, а протестния вот на журналистите обра играчът на петодивизионния "Шипка" (Драгор) Васил Лукаев, който попадна в десетката. Останалите футболисти в Топ 10 са Михаил Александров (Лудогорец), Владимир Гаджев и Христо Йовов (Левски), Мартин Петров (Болтън), Ивелин Попов (Газиантеп) и Тодор Янчев (ЦСКА).

В същото време организаторите са на път да се забъркат в пореден скандал, след като не изпратиха покана на аматьора Васил Лукаев. Това принуди фенове на играча да го поканят в столичен бар, където да приема поздравления за попадането си в десетката. "Сигурно организаторите се страхуват Васко да не засенчи по интерес победителя Николай Михайлов и затова не са го поканили", коментираха негови привърженици.